Колиндянська громада
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обгрунтування 2024 (Послуги з організації гарячого харчування учнів у закладах загальної середньої освіти)

Дата: 15.01.2025 15:00
Кількість переглядів: 90

Додаток 1

до протоколу уповноваженої особи

від 18.10.2024 року № 09

 

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівліПослуги з організації гарячого харчування учнів у закладах загальної середньої освіти ,

(оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування замовника: Відділ освіти, молоді та спорту Колиндянської сільської ради Чортківського району Тернопільської області

Місцезнаходження замовника: Тернопільська обл., Чортківський район, с. Колиндяни, вул. Грушевського,93

Ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань: 40285413

Категорія замовника: Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади (відповідно до п.3 ч.1 ст.2 Закону України « Про публічні закупівлі»

 

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі:Послуги з організації гарячого харчування учнів у закладах загальної середньої освіти (Код за ЄЗС ДК 021:2015 55510000-8 – Послуги їдалень)

 

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі:Відкриті торги з особливостями,

UA-2024-10-18-002981-a

 

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

629 600,00 грн. Розрахунок очікуваної вартості предмета закупівлі проведено відповідно рекомендаціям Наказу Мінекономіки від 18.02.2020р. №275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі».

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлене  аналізомпо навчальних закладах (закладах загальної середньої освіти та гімназії) по кількості обідів за місяць за попередній аналогічний період, норм харчування  та згідно з діючими ринковими цінами, отриманими від потенційних постачальників комерційних пропозицій.

Розмір бюджетного призначення: 629 600,00 грн..з ПДВ згідно з кошторисом.

відповідно до рішенням 23 сесії Колиндянської сільської ради VIIIІ скликання від 20.11.2024р.№ 1412  «Про  внесення змін в рішення сесії №1284 від 22.12.2023р. «Про встановлення вартості харчування дітей у закладах освіти територіальної громади Колиндянської сільської ради на 2024рік».  Джерело фінансування – державний бюджет, місцевий бюджет.

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Термін надання послуг  — до 31.12.2024р.

Місце надання послуг:

1. Колиндянська ЗОШ І-ІІІст, Тернопільська обл, Чортківський район, с. Колиндяни,вул. Грушевського,99;

2.Давидківська гімназі, Тернопільська обл, Чортківський район,с. Давидківці, вул. Ліни Костенко,15

3. Великочорнокінецька ЗОШ І-ІІІст., Тернопільська обл, Чортківський район, с. Великі Чорнокінці, вул. Шкільна,15

4. Пробіжнянський ЗЗСО І-ІІІст.Тернопільська обл, Чортківський район, с. Пробіжна, вул. Небесної сотні,1

5. Товстеньківська гімназія , Тернопільська обл, Чортківський район, с. Товстеньке, вул.Центральна,47

 

Кількість наданих послуг для пільгових категорій учнів орієнтовно– 9250 обідів

 

1.Послуги з організації гарячого харчування повинні надаватись безпосередньо на базі їдалень закладів освіти з використанням власного обладнання та обладнання цих закладів. Замовник надає безкоштовно у користування приміщення, технологічне обладнання харчоблоку закладу освіти.

2.Постачальник відповідає за одержання будь-яких та всіх необхідних дозволів, ліцензій, сертифікатів (у тому числі експортних та імпортних) та інших документів, пов’язаних із поданням  пропозиції конкурсних торгів, та самостійно несе всі витрати на їх отримання.

3.Харчування, що надається, повинно бути якісним та відповідати вимогам діючих стандартів.

4.Продукти, з яких готуються страви, не повинні містити синтетичних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів смаку, штучних консервантів. Продукти харчування та продовольча сировина повинні надходити разом із супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість.

5.Відповідальність за якість продуктів харчування та продовольчої сировини, готової продукції покладається на учасника, що забезпечує харчування учнів. 

6.Учасник зобов’язаний разом з учнями пільгових категорій надавати послуги з гарячого харчування всім бажаючим учням шкіл.

7. Надання зазначених послуг має здійснюватися відповідно до ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про освіту», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям», постанов Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», від 19.06.2002 № 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах», та іншим нормативно-правовим актам, що регулюють відносини у сфері надання послуг з харчування.

            8. Всі поставленні товари повинні відповідати вимогам Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР,  нормативно-технологічній документації, встановленим санітарно-гігієнічним нормам, нормам стандартизації і сертифікації та супроводжуватись відповідними документами, що підтверджують їх якість та придатність до використання.

            9. Товар має постачатися з терміном придатності не менше 80% загального терміну зберігання.

            10. При поставці товару, учасник повинен дотримуватися температурного режиму.

 

 

Комплекс послуг з організації харчування учнів включає:

- забезпечення дітей харчуванням за взаємоузгодженим графіком.

- забезпечення приготування обідів, проведення бракеражу страв у відповідності з діючими положеннями про бракераж на підприємствах громадського харчування.

- забезпечення їдалень закладів, де буде проводитись харчування дітей столовим посудом, приборами, кухонним інвентарем , спецодягом, миючими та дезінфікуючими засобами згідно норм чинного законодавства. 

- забезпечення їдалень усіма необхідними продуктами харчування, що мають сертифікати відповідності та висновки. 

- надання автотранспорту для доставки необхідних продуктів з базового підприємства до їдалень.

- забезпечення здійснення контролю за якістю сировини, готовими продуктами, санітарним станом шкільних їдалень відповідними органами.

Довідково:

Учасник самостійно затверджує примірне чотиритижневе сезонне меню за погодженням з територіальним органом Держпродспоживслужби відповідно до чинного законодавства України (крім випадків, коли використовується меню, рекомендоване МОЗ

 

                            Уповноважена особа                             Квітослава  ГРАБЕЦЬ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь