Колиндянська громада
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тиждень освіти для дорослих

Дата: 20.09.2023 11:38
Кількість переглядів: 52

ПРЕСРЕЛІЗ

 

 

Тиждень освіти для дорослих

 

 

У другій декаді вересня - щорічний Тиждень освіти для дорослих, що відбувається більш ніж у 50 країнах світу під егідою ЮНЕСКО. Ця міжнародна ініціатива закликає присвятити час своїй професійній та особистісній освіті. У розвинених країнах світу, за даними Інституту ЮНЕСКО, різноманітною освітньою та просвітницькою діяльністю вже охоплено до 40-50% дорослого населення.

 

 

Фахівці Чортківської філії Тернопільського обласного центру зайнятості надають ряд послуг з професійного навчання дорослого населення. За 8 місяців 2023 року 18 безробітних проходили професійне навчання та підвищували свою кваліфікацію за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. На сьогодні завершили навчання 17 осіб, яких вже працевлаштовано. Також 27 осіб отримали ваучери на оплату навчання, 2 особи - підтвердили результати неформального навчання за професією кухар.

 

 

У системі державної служби зайнятості України діють ряд центрів професійно-технічної освіти, де доросле населення Тернопільщини може навчатися за 345 напрямками та професіями сфер будівництва, послуг, промисловості, ІТ-технологій, сільського господарства, транспорту і зв’язку, народних промислів тощо. Це заклади освіти європейського рівня, які здійснюють курсову та індивідуальну профпідготовку, у т.ч. дистанційно; з найновішим обладнанням і технікою, у тому числі закордонного виробництва. У разі потреби, є місця для проживання.

 

 

Можна скористатися безкоштовними платформами онлайн-курсів: «Дія. Цифрова освіта», Освітній портал Державної служби зайнятості, Prometheus, Lingva skills.

 

 

За більш детальною інформацією звертайтесь у Чортківську філію Тернопільського обласного центру зайнятості, за адресою: м.Чортків, вул. Хичія Івана, 1 або за телефоном +380352405854, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь