Колиндянська громада
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Працевлаштування, профнавчання, підприємництво – переселенцям розповіли про послуги служби зайнятості

Дата: 22.09.2023 12:56
Кількість переглядів: 116

Чортків. Працевлаштування, профнавчання, підприємництво – переселенцям розповіли про послуги служби зайнятості

 

Фахівці Чортківської філії Тернопільського обласного центру зайнятості долучились до проведення інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен!».

Гарну нагоду дізнатися про можливості тимчасового та постійного працевлаштування, професійного навчання, відкриття власної справи, активні програми сприяння зайнятості населення, мали внутрішньо переміщені особи - учасники інформаційного семінару в БО БФ "Карітас Чортків", який провели начальник відділу кар'єрного консультування згаданої філії Тетяна Сусла та психолог Ірина Боднар.

«Зараз діють державні програми, зокрема з надання мікрогрантів на відкриття чи розвитку бізнесу єРобота «Власна справа». Заяву на цю програму можна подати в Дії (https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu).

Якщо ви не зареєстровані як безробітний - є можливість отримати ваучер до 27 тис. грн на оплату професійного навчання за однією із 123 запропонованих професій чи напрямків. Подати онлайн заявку на отримання ваучера можна на сайті Державної служби зайнятості через розділ «Навчання» вікна: «Ваучер», «Отримати ваучер» (https://voucher.dcz.gov.ua/).

Служба зайнятості надає внутрішньо переміщеним особам широкий спектр соціальних послуг з урахуванням їх можливостей, інтересів, професійного досвіду», - розповіла присутнім Тетяна Сусла.

Психолог Ірина Боднар більш детально зупинилась на питаннях подолання наслідків стресових чи кризових ситуацій; ознайомила із Всеукраїнською програмою ментального здоров’я «Ти як?», що діє за ініціативи Олени Зеленської, та її ресурсами; провела з переселенцями бесіду, під час якої надала поради як оволодіти собою, спокійно оцінити реалії та окреслити подальші кроки у житті, у професійній самореалізації.

За консультаціями можна звертатися у Чортківську філію Тернопільського обласного центру зайнятості за адресою: м. Чортків, вул. Хичія, 1, або за телефоном +380352405854, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь